Archive for the ‘Parking’ Category

1 Z0 068 Training Kits}

Friday, February 17th, 2017

Submitted by: Michael Pappas

Volume: 91 Questions

Question: 1

Which two statements are true regarding ASM Dynamic Volume manager (ADVM)?

A. To create an ADVM volume, disk group attributes COMAPTIBLE.ASM and COMPATIBLE.ADVM must be minimally set to 12.1.

B. An ADVM volume is individually named and can contain only one file system.

C. Only one ADVM volume can be created in an ASM disk group.

D. ADVM extends ASM by providing a device driver interface to storage backed by an ASM disk group.

E. File systems contained in ADVM volumes may only contain database files.

Answer: B,D

Explanation:

B: Each volume is individually named and may be configured for a single file system.

D: Oracle ADVM extends Oracle ASM by providing a disk driver interface to Oracle ASM storage allocated as Oracle ADVM volume files.

References:

Question: 2

Which three statements are true about ASM Cloud File System (ACFS) replication?

A. ACFS auditing information is replicated from the primary file system to the standby file system.

B. One site of an ACFS replication configuration can be host both primary and standby file systems.

C. Replication is automatically terminated if the primaries file system has less than 2GB free space.

D. Standby redo log files are required on the standby site for synchronous redo transport.

E. The privilegeSYSREPL has been introduced for ACFS replication.

Answer: B,C,D

Explanation:

B: A site can host both primary and standby file systems.

C: If the primary file system has less than 2 GB available free disk space, Oracle ACFS attempts to automaticallyterminate replication on the primary file system.

D: On the standby system, the remote file server (RFS) receives redo data over the network from the LGWR process and writes the redo data to the standby redo log files.

References:

Question: 3

Examine this command to create a volume in the DATA disk group:

SQL>ALTER DISKGROUP DATA ADD VOLUME vo11 SIZE 10g HIGH

STRIPE_WIDTH 1M;

STRIPE_COLUMNS 1;

The DATA disk group has 50GB free space.

Which two are prerequisites for successful execution of this command?

A. COMAPTIBLE.ASM and COMPATIBLE.ADVM must be set to 11.2 or higher for the DATA disk group.

B. The DATA disk group must not be created with external redundancy.

C. The DATA disk group must not contain any other volume.

D. The DATA disk group must have at least three failure groups.

E. The DATA disk group must have an AU size of 1MB.

Answer: A,D

Explanation:

The compatibility parameters COMPATIBLE.ASM and COMPATIBLE.ADVM must be set to 11.2 or higher for the disk group. A high redundancy disk group must contain at least three failure groups.

References:

Question: 4

Which two statements are true about v$asm views in clustered environment?

A. They exist both in ASM and RDBMS instances, and display the same output.

B. Their names can be seen in dict when connected to an ASM instance.

C. Their names can be seen in v$fixed_table when connected to an instance of any type that is started.

D. They exist in both in ASM and RDBSM instances, but they can display different outputs depending on the instance type.

E. gv$asm_attribute can be used to display the ASM_POWER_LIMIT attribute of all ASM instances in the cluster.

Answer: B,D

Explanation:

You can use the views to obtain information about Oracle Automatic Storage Management Cluster File System (OracleACFS). These views are accessible from the Oracle ASM instance.

References:https://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e18951/asmviews.htm#OSTMG94187

Question: 5

Which two statements are true about ASM default templates?

A. Default data file templates are only created by ASM when a normal redundancy disk group is created.

B. Default template settings for redundancy depends on the disk group redundancy.

C. Default templates for a disk group can be modified.

D. Default template setting for striping depends on disk group redundancy.

E. Templates may be shared across disk groups.

Answer: A,B

Explanation:

Default template settings depend on the diskgroup type. The default template for data files for a normal redundancy.

References:

Question: 6

Which three statements are true regarding Flex ASM on a four-node cluster consisting of three-hub nodes and a leaf node?

A. An ASM instance and database instances can coexist on the same hub node.

B. A database instance on a hub node canbe a client of an ASM instance running on any leaf node.

C. A database instance on a hub node can be a client of an ASM instance running on any hub node.

D. A database instance on a leaf node can be a client of an ASM instance running on any hub node.

E. A database instance on a hub node uses an ASM instance as an I/O server when requesting I/O to diskgroups.

F. ASM Cluster File System (ASFS) can only be deployed on hub nodes.

Answer: A,C,F

Explanation:

Architecturally Oracle Flex Cluster comprises of a Hub and Leafarchitecture where in only the Hub nodes will only have direct access to Oracle Cluster Registry (OCR) and Voting Disk (VD). However application can access the database via Leaf nodes without ASM instance NOT running on Leaf nodes. The connection to the database is through Hub making it transparent for the application.

Note:

Hub Nodes are connected among them via private network and have direct access to the shared storage just like previous versions. These nodes are the ones that access the Oracle Cluster Registry (OCR) and Voting Disk (VD) directly.

Leaf Nodes are lighter and are not connected among them, neither accesses the shared storage like the Hub Nodes. Each Leaf Node communicates with the Hub Node that is attached to, and it is connected to the cluster via the Hub Node that is linked to.

References:http://www.oracle.com/technetwork/articles/database/flexasm-flexcluster-benefits-odb12c-2177371.html

Question: 7

Which two statements are true about Flex ASM in a Flex Cluster?

A. Oracle databases from releases older than 12c cannot use Flex ASM.

B. ACFS may only be configured on a hub node running an ASM instance.

C. Instances ofASM-based databases on hosts that have no ASM instance running, require Flex ASM.

D. Flex ASM requires that I/Os requests be sent through an ASM Proxy Instance, regardless of database and ASM instance placement in a cluster.

E. Hub nodes with connectionsfrom multiple leaf nodes must run an ASM instance.

Answer: B,E

Explanation:

B: Oracle Automatic Storage Management Cluster File System (Oracle ACFS) can only be run on the hub nodes, not the leaf nodes. Architecturally Oracle Flex Cluster comprises of a Hub and Leaf architecture where in only the Hub nodes will only have direct access to Oracle Cluster Registry (OCR) and Voting Disk (VD).

E: application can access the database via Leaf nodes without ASM instance NOT running on Leaf nodes. The connection to the databaseis through Hub making it transparent for the application.

Question: 8

A directory +DATA/ORCL/DATAFILE/USERS exists in ASM.

USERS is a user created directory; ORCL and DATAFILE are system generated directories.

Which two statements are true about user-created directories?

A. You can create subdirectories under the USERS directory.

B. You cannot rename a user-created subdirectory.

C. You cannot drop a directory containing aliases unless you delete the aliases first.

D. You cannot create a user-defined directory at the root (+) level.

E. You cannot create a nested subdirectory /USERS/2014 under USERS with a single CREATE DIRETORY command even if directory USER1 doesnt exist.

Answer: A,C

Question: 9

Which three components are integral parts of High Availability NFS (HANFS)?

A. Application VIP

B. DHCP

C. ExportFS

D. HAVIP

E. NFS

F. HAIP

Answer: C,D,E

Explanation:

CD: In addition to ACFS/ADVM and ASM, HANFS also relies on new Oracle 12.1 Clusterware (CRS) resources, namely the HAVIP and the ExportFS.

DE: High Availability Network File Storage (NFS) for Oracle Grid Infrastructureprovides uninterrupted service of NFS V2/V3/V4 exported paths by exposing NFS exports on Highly Available Virtual IPs(HAVIP) and using Oracle Clusterware agents to ensure that the HAVIPs and NFS exports are always online.

References:https://docs.oracle.com/database/121/OSTMG/GUID-4D7A5911-8FA6-47DC-98BB-593B2C90D43E.htm#OSTMG95489

http://www.oracle.com/ocom/groups/public/@otn/documents/webcontent/2011281.pdf

About the Author: Test Information:Volume: 91 QuestionsTest Number: 1Z0-068Vendor Name: ORACLECert Name: ORACLE DATABASE 12CTest Name: Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure AdministrationOfficial Site:

certswarrior.com

For More Details:

certswarrior.com/exam/1z0-068/

Get20% Immediate Discount on Full Training MaterialDiscount Coupon Code: CertsWarrior20off

Source:

isnare.com

Permanent Link:

isnare.com/?aid=1961705&ca=Computers+and+Technology }